11/01/2024 | Leestijd 2 minuten

Wil jij een glanzende carrière in de fashion industrie? Schrijf je dan nu in voor de nieuwe businessopleiding van TMO

In de modesector is er steeds meer vraag naar goed opgeleide professionals met een duurzame kijk op fashion. Daarom start TMO in februari 2024 met de hbo-studie Associate degree Fashion Business Professional. Een praktijkgerichte businessopleiding die studenten in twee jaar tijd klaarstoomt voor een carrière in de fashionindustrie.

Wil jij een glanzende carrière in de fashion industrie? Schrijf je dan nu in voor de nieuwe businessopleiding van TMO

Bij deze opleiding aan TMO Fashion Business School is aandacht voor duurzaamheid, marketing en digitalisering, maar ook fashiontrends, sales en management komen aan bod. De studie bestaat uit anderhalf jaar interactieve lessen gevolgd door zes maanden afstudeerstage en is daarmee perfect geschikt voor wie snel de arbeidsmarkt op wil. In die markt bestaat een groeiende vraag naar professionals met een duurzame kijk op fashion en fashiongerelateerde ondernemingen.

Aan de slag in de modebranche

Wie het diploma Associate degree Fashion Business Professional bezit, is goed voorbereid om aan de slag te gaan in de modebranche. Diverse functies bij uiteenlopende bedrijven, zowel aan productie- als consumentkant, sluiten goed aan. Naast (bedrijfs)kleding, textiel en schoenen, behoren ook sport, beauty, wonen en lifestyle tot de branches waar deze fashion professionals tot hun recht komen – zowel nationaal als internationaal. De opleiding legt de nadruk op praktische vaardigheden en combineert een brede basiskennis van de industrie met bedrijfskunde. Na deze opleiding kan iemand direct van start in verschillende assistent-functies. 

Gedegen kennis, hands-on mentaliteit

Yvonne Kanters, directeur-bestuurder van TMO Fashion Business School over de nieuwe opleiding: “Deze unieke Associate degree hebben we gecreëerd naar aanleiding van directe vragen vanuit ons netwerk in de markt. Er is grote behoefte aan mensen met gedegen kennis van de fashionbranche die tegelijkertijd een hands-on mentaliteit hebben – en dat is precies waarmee onze Fashion Business Professionals straks het werkveld betreden. We werken nauw samen met mode-(retail)ondernemers en spreken vaak met oud-studenten. Zij delen hun kennis en ervaring, maar ook hun vragen. Zo krijgen studenten altijd up-to-date onderwijs en een divers en realistisch beeld van de laatste ontwikkelingen, behoeften en trends in de industrie.” 

Meer weten?

Voor deze studie is een vooropleiding mbo4, HAVO of VWO vereist. De Associate degree is een particuliere opleiding, verdeeld over vier semesters van een half jaar. Ruim 90% van de huidige TMO-bachelorstudenten heeft kort na de studie een baan op hbo-niveau, een groot deel krijgt een baan aangeboden op de afstudeerstageplaats. Kijk hier voor meer informatie

Meer info