Retail opleiders

Werk in de winkel werkt samen met de beste opleiders in jouw branche, zoals SkillsTown, Detex, TMO, Cube en FHKN. Verschillende thema’s zoals vakkennis, verkopen en veilig werken komen in uiteenlopende trainingen, opleidingen en workshops aan bod. We hebben de mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.
Werk in de winkel werkt samen met de beste opleiders in jouw branche, zoals SkillsTown, HMC, NIA, Verkoopkracht en FHKN. Verschillende thema’s zoals vakkennis, verkopen en veilig werken komen in uiteenlopende trainingen, opleidingen en workshops aan bod. We hebben de mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.
1853
Meubelstoffeerder (ROC BBL-opleiding)

Als meubelstoffeerder ben je een echte mooimaker! Je bekleedt meubels met stoffen. Dat kunnen nieuwe stoelen, fauteuils en banken zijn, maar ook meubels die een opknapbeurt nodig hebben.

Je leert werken met hand- en naaimachines en handgereedschap en krijgt les in nieuwe maar ook de echte oude stoffeertechnieken. Zo weet je meubels tot echte blikvangers te maken!

 

Meubelstoffeerder BBL Niveau 2. Duur: 2 jaar

Allround meubelstoffeerder BBL Niveau 3. Duur: 3 jaar

Waar? HMC- Amsterdam, ROC Midden Nederland – Nieuwegein, Deltion College - Zwolle

Klik hier voor meer informatie over vakopleidingen.

1854
Keukenmonteur (BBL-opleiding)

Als keukenmonteur plaats je nieuwe keukens die op maat worden gemaakt. Je monteert kastjes, keukenbladen, installeert apparatuur en legt klanten uit hoe deze werkt. Je werkt met verschillende machines, gereedschappen en materialen. En als jij klaar bent, dan zijn jouw klanten blij! 

 

Keukenmonteur BBL niveau 2. Duur: 2 jaar

Waar? Hoornbeeck College, Amersfoort

Klik hier voor meer informatie over vakopleidingen.

1855
Alround parketteur (ROC BBL-opleiding)

Je legt prachtige parketvloeren variërend van stoere brede delen tot een verfijnd visgraadmotief, en repareert of renoveert bestaande parketvloeren, zodat ze weer als nieuw zijn. Je bent expert als het gaat om de afwerking met olie, wax of lak. Als alround parketteur stuur je daarnaast ook collega’s aan. Met jouw vakwerk maak je de mooiste vloeren!

 

Alround parketteur BBL Niveau 3. Duur: 3 jaar

Waar? ROC Midden Nederland, Nieuwegein

Klik hier voor meer informatie over vakopleidingen.

1856
Woningstoffeerder (ROC BBL-opleiding)

Je legt vloeren en bekleedt trappen, je hangt gordijnen op en plaatst zonwering. Je weet alles van vloeren zoals tapijt, vinyl, pcv en laminaat. Tijdens je opleiding leer je specialistische technieken en werk je met allerlei gereedschappen en machines. Ook het opmeten van een ruimte en het bepalen van de hoeveelheid materiaal hoort bij het vak. Geen ruimte is je te gek, overal zorg je voor een perfect resultaat.

 

Woningstoffeerder BBL Niveau 2. Duur: 2 jaar

Allround woningstoffeerder BBL Niveau 3. Duur: 3 jaar

Waar? HMC - Rotterdam, ROC Midden Nederland - Nieuwegein, Deltion College - Zwolle

Klik hier voor meer informatie over vakopleidingen.

 

1864
Projectstoffeerder (ROC BBL-opleiding)

Een projectstoffeerder pakt grote - en kleinere- projecten aan zoals kantoren en bedrijven. Je legt hier de vloeren, zorgt voor trapbekleding en plaatst raambekleding en zonwering. Net als een woningstoffeerder leer je voor dit vak alles over vloeren zoals tapijt, vinyl, pcv en laminaat. Je gebruikt verschillende specialistische technieken en allerlei soorten gereedschappen en machines. Bij het vak hoort ook het opmeten van een ruimte en het bepalen van de hoeveelheid materiaal die je nodig hebt. Een precisiewerkje waar jij je hand niet voor omdraait.

 

Projectstoffeerder BBL Niveau 2. Duur: 2 jaar

Allround projectstoffeerder BBL Niveau 3. Duur: 3 jaar

Waar? HMC - Rotterdam, ROC Midden Nederland - Nieuwegein, Deltion College - Zwolle

Klik hier voor meer informatie over vakopleidingen.

Detex

941
Module textielwarenkennis (Detex)

Om aan klanten uit te leggen waarom een kledingstuk bijvoorbeeld alleen gestoomd mag worden, moet je weten wat het uiterlijk en de eigenschappen van textiel bepaalt. Klik hier voor meer informatie over deze module. Deze module wordt aangeboden door Detex. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je 10% korting.

SkillsTown

1395
Klant & verkoop trainingen (online training SkillsTown)

Wil jij je verkooptechniek verbeteren? Vind jij het moeilijk om extra artikelen aan te prijzen tijdens een verkoopgesprek? Of wil je weten welke kledingkeuze past bij jou als verkoper? In dit abonnement vind je meer dan 30 trainingen voor iedere verkoopmedewerker. Handig voor als je het beste uit jezelf wilt halen. En je zit nergens aan vast, want het abonnement is maandelijks opzegbaar. Voor slechts € 19,95 per maand haal jij het beste uit jezelf en je klant.

O ja, als je de Trainingen voor ondernemer én medewerker van SkillsTown ook afneemt, ontvang je daarop 50% korting!

Bekijk hier alle trainingen in dit abonnement.

1396
Allround trainingen voor ondernemer én medewerker (online training SkillsTown)

Ben jij al AVG-proof? Weet jouw HR-medewerker hoe een functioneringsgesprek gevoerd moet worden? Heb jij moeite met Engels sprekende klanten? In dit abonnement vind je meer dan 100 online trainingen voor iedere ondernemer en verkoopmedewerker. Handig voor als je het beste uit jezelf wilt halen. En je zit nergens aan vast, want het abonnement is maandelijks opzegbaar. Voor slechts € 19,95 per maand haal jij het beste uit jezelf en je klant.

O ja, als je de Klant & verkoop trainingen ook afneemt, krijg je op de Trainingen voor ondernemer én medewerker 50% korting!

Bekijk hier alle trainingen in dit abonnement.

Cube

993
Management Traineeships (Cube)

De retail zit te springen om mensen die vakbekwaam zijn. Durf jij door te leren? 

Heb jij een SBRM of een fashion gerelateerde opleiding op het HBO afgerond, een passie voor retail en wil jij jouw carrière in de retailbranche stevig in de startblokken zetten? Dan is een van de Cube traineeships vast iets voor jou! ​Met Cube breng je jezelf en je bedrijf naar “the next level”.

3 traineeships voor 3 specialismes

 • De Klantspecialist (€​250 p/mnd)
  "Je werkt al jaren in een winkel, of pas net en wil het beste uit jezelf halen. Je houdt van mensen en lifestyle. Je wil klanten belachelijk goed helpen zodat ze fan worden. Je bent leer-nieuws-gierig naar het vak van topverkoper."
 • De Leider (€​500 p/mnd)​
  "Je komt van heb HBO en wil werken in fashion management. Start in de retail! of wellicht werk je er al en wil je jezelf uitdagen op managementniveau. Je bent of ambieert store, floor of regiomanager. Misschien neem je later de zaak wel over? Je houdt van de winkel en gaat graag de vloer op. Je bent leer-nieuws-gierig op hbo-niveau."
 • De Strateeg (€​600 p/mnd)​
  "Je hebt eerst Cube "De Leider" gedaan en wil meer! Je wordt lid van het managementteam. Je werkt aan een strategisch project. Je doet onderzoek, studeert, plant, organiseer, managet en verkoopt want natuurlijk ga je ook de vloer op. Kortom, je doet zo'n beetje alles! Instromen kan met een afgeronde mode of retail opleiding op zak."

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ga voor meer informatie naar www.cuberetail.nl.

FHKN

932
Veilig werken in de detailhandel (FHKN)

Met het certificaat dat hoort bij deze instaptraining ben je zeker dat je al aardig wat weet van veilig werken in de detailhandel. Voor jezelf, voor je bedrijf en voor je collega's. Download de training op je tablet of volg hem op je pc via www.veiligwerkenindedetailhandel.nl. Klik hier voor meer informatie. Deze training wordt aangeboden door FHKN. 

933
Laat je niet overvallen (FHKN)

Deze training is gericht op beginnende winkelmedewerkers en leerlingen die een detailhandelsopleiding volgen. In deze 45 minuten durende training leer je aan de hand van filmpjes en foto's van praktijksituaties hoe je de kans op een overval zoveel mogelijk kunt verkleinen. Ook komt aan bod hoe je het beste kunt handelen tijdens een overval en wat te doen na een overval. Klik hier voor meer informatie. Deze training wordt aangeboden door FHKN.

934
Aanhouden winkeldieven (FHKN)

Welke regels gelden bij het aanhouden van winkeldieven? Hoe pak je dit het best aan? Dat wordt behandeld in deze training, inclusief voorbeelden op video. Klik hier voor meer informatie. Deze training wordt aangeboden door FHKN.

935
Voorkomen van en omgaan met geweld en agressie in de winkel (FHKN)

Deze training leert hoe je klanten kunt aanspreken en hoe er omgegaan kan worden met agressie in de winkel. Klik hier voor meer informatie. Deze training wordt aangeboden door FHKN.

1018
Groepstraining FHKN

FHKN bezoekt regelmatig winkelgebieden om de groepstrainingen onder de aandacht te brengen. De trainingen worden in de winkel gegeven door Stuij Criminaliteitspreventie, die vele jaren ervaring heeft in de branche op het gebied van veiligheid. Wil je meer weten over zo’n training of kijken of deze training in jouw winkel kan plaatsvinden, neem dan contact op met veiligindewinkel@fhkn.nl.

De training op locatie is geschikt voor groepen tot 12 personen. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je 10% korting

Gratis online les

1415
Gratis online les: Retail verandert, verander mee!

Geniet je ook zo van de blogs van Harry Bijl? Volg dan ook zijn gratis webinars! Ze hebben als thema: Retail verandert, verander mee!

Harry laat je graag zien welke ontwikkelingen er in de retail zijn en hoe je daar als medewerker in de mode-, woon-, schoenen- en sportbranche op in kunt spelen. De minilezingen zitten vol inspirerende video’s en handige tips & tricks.

 • Zien & begrijpen - Wat zie je als je om je heen kijkt? In je eigen winkel, of die van anderen? Wat kun je allemaal met die inspiratie doen?
 • Verbinden & verkopen - Hoe verras jij je klanten? Hoe maak jij jezelf waardevol? Zo sluit jij de deal!
 • Inspireren & informeren - Welk verhaal vertel jij? Hoe communiceer jij?

De webinars kunnen als reeks, maar ook los van elkaar gevolgd worden. Elke webinar duurt ca. 30 minuten. Je hebt het beste beeld als je ze op je tablet of laptop bekijkt, gewoon in de pauze op je werk of thuis vanuit je luie stoel, waar of wanneer jij maar wilt.

Ga naar: www.academieportal.nl/skillstown

Login met dit e-mailadres: webinar@werkindewinkel.nl

Wachtwoord: Webinar@3

1589
Gratis online les: Gastvrijheid

Met gastvrijheid kun je je in de winkel het verschil maken. Het team van Gastvrijheid in Bedrijf geeft je op Werk in de Winkel inspiratie, tips en tools over gastvrijheid, hospitality en (klant)beleving. Bekijk hier de zes slimme tips van Laura de La Mar.

BHV.nl

984
Bedrijfshulpverlening (BHV.nl)

Goed getrainde bedrijfshulpverleners zijn niet alleen wettelijk verplicht, maar óók onmisbaar in elke organisatie. Wil jij BHV gaan doen of ben jij door jouw werkgever gevraagd? Volg dan een cursus bij BHV.nl. Met meer dan 50 locaties in Nederland altijd een cursus bij jou in de buurt én met een aantrekkelijke prijs.

De basiscursus BHV bestaat uit 1 praktijkdag (08.30 tot 16.00 uur). Vooraf doorloop je de theorie via de interactieve e-learningmodule. Deze is volledig afgestemd op de retailbranche.

Open cursus BHV
INretail tarief
*last-minute tarief

Basis BHV met Retail e-learning

€ 145,- per cursist
Standaard € 190,- per cursist

€ 99,- per cursist
Standaard € 171,- per cursist

Herhaling BHV

€ 105,- per cursist
Standaard € 160,- per cursist

€ 75,- per cursist
Standaard € 144,- per cursist

Bij 8 BHV'ers of meer kan BHV.nl ook maatwerktrainingen In Company verzorgen. Zo kan er geheel naar wens een training op eigen specifieke (winkel)risico's afgestemd worden. Mocht je zelf geen ruimte beschikbaar hebben, dan kan BHV.nl ook een locatie in de buurt reserveren. Voor meer informatie over In Company trainingen kun je contact opnemen met Nienke Gerritsen, 06 - 2437 0317 of n.gerritsen@bhv.nl.

Voor mee informatie kun je bellen naar 024 - 3730 977 of mailen naar inretail@bhv.nl.

Gordijn Advies

1279
Basiskennis textiele grondstoffen (Gordijn Advies)

Jij wilt toch ook op de hoogte zijn in de warenkennis van de stoffen en de eigenschappen van de eindproducten die je verkoopt of verwerkt? Deze cursus is bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in de gordijn- en tapijtverkoop, bed- en huishoudtextiel, gordijnconfectie of werken met stoffen en garens.

Klik hier voor meer informatie over deze training. Deze training wordt aangeboden door Gordijn Advies. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je 10% korting.
Let op: wil jij met 3 of meer collega’s deze training volgen? Dan kan je het beste kiezen voor een bedrijfscursus

1280
Productkennis gordijnstoffen (Gordijn Advies)

Deze training is het vervolg op de training ‘Basiskennis textiele grondstoffen’, en kan niet gevolgd worden zonder deze voorbereidende training. Tijdens deze tweede dag leer je aan de hand van de eigenschappen van de stof de gebruikseigenschappen kenbaar te maken.

Klik hier voor meer informatie over deze training. Deze training wordt aangeboden door Gordijn Advies. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je 10% korting. Let op: wil jij met 3 of meer collega’s deze training volgen? Dan kan je het beste kiezen voor een bedrijfscursus

1281
Opfriscursus gordijnen (Gordijn Advies)

Deze training is voor diegene die al jaren werkzaam zijn in de gordijnenverkoop. De dag staat in het teken van het aanscherpen van de kennis die je al in huis hebt, maar misschien een klein beetje naar de achtergrond is verdwenen. Maar ook de nieuwste en toekomstige stoffen worden besproken.

Klik hier voor meer informatie over deze training. Deze training wordt aangeboden door Gordijn Advies. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je 10% korting. Let op: wil jij met 3 of meer collega’s deze training volgen? Dan kan je het beste kiezen voor een bedrijfscursus

1282
Productkennis tapijt (Gordijn Advies)

Deze training staat in het teken van het vertalen van specifieke kenmerken van een tapijt met bijbehorende ondervloer en het maken van een banenplan.

Klik hier voor meer informatie over deze training. Deze training wordt aangeboden door Gordijn Advies. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je 10% korting. Let op: wil jij met 3 of meer collega’s deze training volgen? Dan kan je het beste kiezen voor een bedrijfscursus

1283
Meten en berekenen van gordijnen (Gordijn Advies)

Hoe wordt een gordijn gemeten en berekend? Welke plooien en wat voor gegevens heeft een atelier nodig om het gordijn te maken? Tijdens deze training leer je offertes maken aan de hand van afmetingen van de ramen, de stof en de confectie. Ook leer je hoe een atelier bon ingevuld moet worden.

Klik hier voor meer informatie over deze training. Deze training wordt aangeboden door Gordijn Advies. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je 10% korting. Let op: wil jij met 3 of meer collega’s deze training volgen? Dan kan je het beste kiezen voor een bedrijfscursus

1284
Verdieping meten en berekenen (Gordijn Advies)

Tijdens deze training wordt er dieper in gegaan op diverse andere raambekleding zoals bijvoorbeeld schuine ramen, verspringpatronen, golf-plooien, ripplefold en gordijnen met retourplooien.

Klik hier voor meer informatie over deze training. Deze training wordt aangeboden door Gordijn Advies. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je 10% korting. Let op: wil jij met 3 of meer collega’s deze training volgen? Dan kan je het beste kiezen voor een bedrijfscursus

1285
Schuine geplooide gordijnen (Gordijn Advies)

In deze cursus leer je om te gaan met alle berekeningen die nodig zijn om een schuin geplooid gordijn te maken en te controleren.

Klik hier voor meer informatie over deze training. Deze training wordt aangeboden door Gordijn Advies. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je 10% korting. Let op: wil jij met 3 of meer collega’s deze training volgen? Dan kan je het beste kiezen voor een bedrijfscursus

1286
Basiskennis confectietechniek (Gordijn Advies)

Je leert in deze training waarvoor alle knoppen dienen die op een naaimachine en het bedieningspaneel zitten. Tevens wordt de werkplek behandeld, hoe vervang je de naald en hoe smeer je de machine. 

Klik hier voor meer informatie over deze training. Deze training wordt aangeboden door Gordijn Advies. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je 10% korting. Let op: wil jij met 3 of meer collega’s deze training volgen? Dan kan je het beste kiezen voor een bedrijfscursus

VerkoopKracht

1006
Een goed begin is het halve werk (VerkoopKracht)

Een eerste indruk op je klant kun je maar één keer maken. Die eerste paar seconden zijn dus heel belangrijk! Ontdek welke openingszinnen je kunt gebruiken en wat het effect daarvan is. En ook hoe je non-verbale signalen kunt herkennen bij de klant én bij jezelf.

Klik hier voor meer informatie over de workshop. Deze workshop wordt aangeboden door VerkoopKracht. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je € 14 korting.

1007
De nieuwe klant (VerkoopKracht)

Lang leve internet: vóórdat een klant je winkel binnenstapt, heeft hij zijn huiswerk al gedaan. Hoe ga je om met die nieuwe, beter georiënteerde klant? Leer hoe je de verschillende klanttypes kunt herkennen en hoe je daarop slim inspeelt.

Klik hier voor meer informatie over de workshop. Deze workshop wordt aangeboden door VerkoopKracht. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je € 14 korting.

1008
Van klantvriendelijk naar klantgericht (VerkoopKracht)

Om je klant goed te kunnen helpen, moet je weten wat hij werkelijk wil. Maar hoe zorg je ervoor dat de klant vertelt wat jij wilt weten? Dat doe je door luisteren, samenvatten, doorvragen. Maak kennis met de Piramide van VerkoopKracht, die de bouwblokken biedt voor je verkoopgesprek.

Klik hier voor meer informatie over de workshop. Deze workshop wordt aangeboden door VerkoopKracht. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je € 14 korting.

1165
Workshop 'Upselling en all-in-house' (VerkoopKracht)

Een goede bij-verkoop verhoogt je omzet stevig. De kunst is dus om je klant te verleiden tot het doen van een extra aankoop, zonder dat je hoeft te pushen. In deze workshop leer je hoe je dat doet en leer het belang van het goed volgen van je klanten.
De workshop duurt een halve dag.

Onderwerpen die aan bod komen:

 • Hoe verleid je de klant tot het doen van een extra aankoop?
 • Het belang van klanten volgen zonder te pushen
 • Welke voordelen heeft All-in-house voor de klant en op welk moment en welke manier kun je dit het beste ter sprake brengen?

De prijs voor deze workshop is € 149,= p.p. excl. BTW. Ben jij lid, of is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je € 14 korting.

Deze workshop vint plaats op 3 april, 22 mei en 26 juniKlik hier voor meer informatie over de workshop. Deze workshop wordt aangeboden door VerkoopKracht. 

1166
Workshop 'Een goed begin is het halve werk' (VerkoopKracht)

Een eerste indruk op je klant kun je maar één keer maken. Die eerste paar seconden zijn dus heel belangrijk! Ontdek welke openingszinnen je kunt gebruiken en wat het effect daarvan is. En ook hoe je non-verbale signalen kunt herkennen bij de klant én bij jezelf.
De workshop duurt een halve dag.

Onderwerpen die aan bod komen:

 • De juiste openingszin
 • Hoe maak je een goede eerste indruk
 • Herken Non-verbale signalen
 • Hoe begin je op een spontane manier het gesprek met de klant?
  Welke zinnen zijn goed en welke kun je beter vermijden?
 • Welke vragen moet je stellen om zo goed mogelijk de klant te kunnen analyseren?

De prijs voor deze workshop is € 149,= p.p. excl. BTW. Ben jij lid, of is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je € 14 korting.

Deze workshop vindt plaats op 10 april en 29 meiKlik hier voor meer informatie over de workshop. Deze workshop wordt aangeboden door VerkoopKracht. 

1167
Workshop 'Bezwaren overwinnen' (VerkoopKracht)

Je hebt je klant geadviseerd en geholpen en dan komt het beslissende moment: de order moet geplaatst worden. Hoe sluit je de koop op een goede manier af? In deze workshop leer je hoe je een klant helpt om de knoop door te hakken, en hoe je het beste om kunt gaan met de kortingsvraag.
De workshop duurt een halve dag.

Onderwerpen die aan bod komen:

 • Vragen om de order
 • Helpen beslissen
 • Hoe ga je om met de kortingsvraag?
 • Welke bezwaren krijg je aan het eind van je verkoopgesprek allemaal voor je kiezen en hoe kun je de klant helpen deze bezwaren te overwinnen?

De prijs voor deze workshop is € 149,= p.p. excl. BTW. Ben jij lid, of is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je € 14 korting.

Deze workshop vindt plaats op 20 maart, 17 april en 12 juni. Klik hier voor meer informatie over de workshop. Deze workshop wordt aangeboden door VerkoopKracht.

1168
Workshop 'Herken de klant' (VerkoopKracht)

Lang leve internet: vóórdat een klant je winkel binnenstapt, heeft hij zijn huiswerk al gedaan. Hoe ga je om met die nieuwe, beter georiënteerde klant? Leer hoe je de verschillende klanttypes kunt herkennen en hoe je daarop slim inspeelt.
De workshop duurt een halve dag.

Onderwerpen die aan bod komen:

 • Herkennen van verschillende klanttypes
 • Het leren herkennen van verschillende klanttypes (gebaseerd op het DISC model van Marston) en leren welke aanpak werkt bij welk pe.
 • Aan deze workshop zit een online test verbonden om te ontdekken welk communicatietype je zelf bent.

De prijs voor deze workshop is € 149,= p.p. excl. BTW. Ben jij lid, of is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je € 14 korting.

Deze workshop vindt plaats op 27 maart, 15 mei en 19 juni. Klik hier voor meer informatie over de workshop. Deze workshop wordt aangeboden door VerkoopKracht.

NIA

1022
Binnenhuisontwerpen 1 (NIA)

De vakopleiding ‘Binnenhuisontwerper 1' is voor iedereen die als interieurstylist of interieurontwerper werkzaam is of wil zijn. In deze cursus ontwikkel je teken- en ontwerpvaardigheden die je moet beheersen als je wilt slagen in de interieurbranche. Klik hier voor meer informatie over deze cursus. Deze cursus wordt aangeboden door NIA. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je 5% korting.

1023
Binnenhuisontwerpen 2 (NIA)

Twijfel je nog over je ontwerpvaardigheden na de vakopleiding ‘Binnenhuisontwerper 1’? Of ben je stylist en wil je jezelf verdiepen in het vormgeven van particulieren woningen en kleine projecten? In de cursus ‘Binnenhuisontwerper 2’ ga je dieper in op de techniek van het tekenen van plattegronden, perspectieftekenen, computertekenen met SketchUp en schaalmodellen. Klik hier voor meer informatie over deze cursus. Deze cursus wordt aangeboden door NIA. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je 5% korting.

1024
Interieurstyling (NIA)

Als interieurstylist ben je een specialist in het toepassen van trendinformatie in een ruimte. Deze vakopleiding is samengesteld uit vier modules: Stijlenleer, Visuele Communicatie via moodboards, Kleuradviseur en Interieurtextiel. Klik hier voor meer informatie over deze vakopleiding. Deze vakopleiding wordt aangeboden door NIA. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je 5% korting.

1025
Dessinontwerpen (NIA)

Dessins zijn terug van weggeweest en geven jouw stylingplan een extra, eventueel kleurrijk, en eigen accent. De cursus ‘Dessinontwerpen’ is speciaal voor professionals in het interieur die een start willen maken met het ontwikkelen van eigen dessins voor stoffen en behang. Klik hier voor meer informatie over deze cursus. Deze cursus wordt aangeboden door NIA. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je 5% korting.

1026
SketchUp (NIA)

Ben jij niet zo'n held in handmatig perspectieftekenen? Of wil je gewoon een mooie "gelikte" 3D-interieurtekening kunnen maken? Dan is de cursus SketchUp zeker iets voor jou! Zodra je de basiskennis onder de knie hebt, kun je heel gemakkelijk een 3D-tekening realiseren. SketchUp is hét tekenprogramma en is nog gratis te gebruiken ook. Klik hier voor meer informatie over deze cursus. Deze cursus wordt aangeboden door NIA. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je 10% korting.

1027
Kleuradviseur 1 voor interieur (NIA)

In deze cursus komt het motiveren van jouw kleuradviezen uitgebreid aan de orde. Dit aspect is namelijk cruciaal naar de opdrachtgever toe. Vaak vertelt je intuïtie dat “het goed zit”, maar hoe breng je dat buikgevoel over aan de klant? Om die klant te kunnen overtuigen en om jouw eigen keuzes te motiveren moet je onderbouwen. En theorie van kleursystemen kennen. Dit alles ontwikkel je in deze cursus. Klik hier voor meer informatie over deze cursus. Deze cursus wordt aangeboden door NIA. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je 10% korting.

1028
Kleuradviseur 2 voor interieur (NIA)

Hoe kun je origineel zijn, van de gebaande paden af en toch in touch with time zijn? In deze cursus ga je op zoek naar jouw persoonlijke stijl in kleurtoepassing. Tijdens deze cursus word je begeleid om prikkelende kleurplannen te maken die trendgevoelig én persoonlijk zijn. Klik hier voor meer informatie over deze cursus. Deze cursus wordt aangeboden door NIA. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je 10% korting.

1029
Color passport (NIA)

Na twintig jaar ontwikkeling is dit systeem gelanceerd; een nieuwe manier van werken met kleur die je inzage geeft hoe kleur ons beïnvloedt. En daarmee verover jij belangrijke tools die je heel gericht én creatiever kunt toepassen in je werk. Als interieurarchitect en -vormgever kun je je nú certificeren voor dit overzichtelijke en breed inzetbare systeem. Klik hier voor meer informatie over deze cursus. Deze cursus wordt aangeboden door NIA. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je 10% korting.

1030
Trendwatching voor interieur (NIA)

Nieuwe kleuren, stoffen en materialen worden vaak ‘trends' genoemd. Maar producten zijn geen trends. Trends zijn ontwikkelingen in de manier waarop mensen denken over de wereld om hen heen. Dat denken verandert voortdurend en krijgt dus ook nieuwe uitingsvormen: in kleuren, vormen en materialen die je als stylist gebruikt om je klant te inspireren en overtuigen. De cursus ‘Trendwatching' geeft je inzicht: waarop zijn trends gebaseerd en hoe kun je ze zelf leren zien? Klik hier voor meer informatie over deze cursus. Deze cursus wordt aangeboden door NIA. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je 10% korting.

1031
Perspectieftekenen (NIA)

In de training ‘Basisvaardigheden Perspectieftekenen’ word je vertrouwd gemaakt met verschillende soorten perspectief en verdwijnpunten. Je leert precies dát perspectief uit te zoeken dat het best bij jouw stijl of idee past. In het kort: je leert werken met het kikvorsperspectief, vogelvluchtperspectief, 1-puntsperspectief, markers, kleur en schaduw. Klik hier voor meer informatie over deze training. Deze training wordt aangeboden door NIA. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je 10% korting.

1032
Lichtadviseur voor particuliere woningen (NIA)

In deze training verwerf je alle benodigde basiskennis van lichtbronnen, armaturen en techniek. Door het samenstellen van professioneel verlichtingsplan voor de markt maak je je alle facetten van een goed doordacht lichtadvies eigen. Klik hier voor meer informatie over deze training. Deze training wordt aangeboden door NIA. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je 10% korting.

1033
Interieur textieladviseur (NIA)

In deze starterscursus doe je textielwarenkennis op die essentieel is bij het geven van een goed stoffenadvies. Alles binnen de cursus is er op gericht dat je als interieurvormgever de opgedane kennis direct en praktisch kan toepassen binnen de opkomende marktvraag en opdrachten. Het gaat in deze cursus vooral om de praktische en technische kennis. Klik hier voor meer informatie over deze cursus. Deze cursus wordt aangeboden door NIA. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je 10% korting.

1034
Materialenplan badkamers (NIA)

Als interieurprofessional moet je (kunnen) inspelen op nieuwe ontwikkelingen. Dat betekent dat je zowel in ontwerp en styling van badruimten als in actuele vakkennis moet bijblijven. Nog los van het feit dat het ontwerpen van een goede badkamer, met de vele uiteenlopende aspecten en eisen, sowieso niet eenvoudig is. Klik hier voor meer informatie over deze cursus. Deze cursus wordt aangeboden door NIA. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je 10% korting.

1035
Ondernemersplan (NIA)

In deze cursus kun je terecht met al je vragen over het opstarten van een eigen bedrijf. In 6 bijeenkomsten worden ondernemersplannen gemaakt en besproken, en worden allerlei (ondernemers)vaardigheden getraind. Klik hier voor meer informatie over deze cursus. Deze cursus wordt aangeboden door NIA. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je 10% korting.

1036
Rijksmuseum; rondleiding door het belangrijkste museum van Nederland (NIA)

Om bepaalde stijlen in het juiste perspectief te zetten, maak je in de vakopleiding ‘Interieurstyling’ kennis met verschillende bouwstijlen en kunststromingen; van de Klassieken tot aan hedendaagse kunst. Parate kennis die je moet hebben om de bouwstijl van een huis te dateren dat opnieuw moet worden ingericht. Naast Stijlenleer wordt nog veel meer lesstof behandeld in deze vakopleiding. Klik hier voor meer informatie over deze cursus. Deze cursus wordt aangeboden door NIA. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je 10% korting.

1037
Architectuur fietsexcursie in Amsterdam (NIA)

Op het programma staat een selectie van belangrijke architectuurprojecten uit de 20e eeuw tot nu. Zo zullen de laatste ontwikkelingen rond het IJ, het modernisme door de hele stad, Jugendstil, Amsterdamse School, Plan Zuid (van Berlage) en de omgeving rond het Stadionplein de revue passeren. Klik hier voor meer informatie over deze cursus. Deze cursus wordt aangeboden door NIA. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je 10% korting.

1038
Vakles bij Co van der Horst (NIA)

Als interieurstylist of -architect beschik je niet altijd over een dealership van stoffenmerken waar je mee zou willen werken. Daarnaast is het up to date houden van al je stalen een kostbare zaak. NIA organiseert een vakochtend Textiel bij het toonaangevende interieurbedrijf Co van der Horst in Amstelveen. Zo ben je in één keer op de hoogte van trends en ontwikkelingen. Klik hier voor meer informatie over deze cursus. Deze cursus wordt aangeboden door NIA. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je 10% korting.

HMC

891
Opleiding Interieuradviseur (HMC)

Je verwerkt de wensen van de klant in een ontwerp op maat en maakt dit inzichtelijk door middel van een compleet interieuradvies. Je brengt eigen vakkennis en ideeën in en communiceert hierover met de klant. Meer weten? Klik hier voor meer informatie. Deze cursus wordt aangeboden door het HMC. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je 10% korting. Ben jij geïnteresseerd in deze cursus/training? Meld je dan aan door het digitale aanmeldingsformulier in te vullen. Vermeld bij het veld ‘Opmerkingen’ duidelijk het INretail lidnummer en de firma naam. 

892
Interieurontwerper (HMC)

Deze cursus is een vervolg op de cursus interieuradviseur. Je leert een ontwerp en inrichtingsadvies te maken en een offerte op te stellen voor de uitvoering van het gemaakte plan. Klik hier voor meer informatie. Deze cursus wordt aangeboden door het HMC. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je 10% korting. Ben jij geïnteresseerd in deze cursus/training? Meld je dan aan door het digitale aanmeldingsformulier in te vullen. Vermeld bij het veld ‘Opmerkingen’ duidelijk het INretail lidnummer en de firma naam. 

893
Google SketchUp (HMC)

Met Google SketchUp kun je alles tekenen zoals: gebouwen, interieurs, meubels, tuinen enz. Je leert onder andere aanzichten te maken en een plattegrond te tekenen en deze op te trekken naar 3D. Klik hier voor meer informatie. Deze cursus wordt aangeboden door het HMC. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je 10% korting. Ben jij geïnteresseerd in deze cursus/training? Meld je dan aan door het digitale aanmeldingsformulier in te vullen. Vermeld bij het veld ‘Opmerkingen’ duidelijk het INretail lidnummer en de firma naam. 

894
Perspectieftekenen (HMC)

Het visualiseren van een ontwerp. Voor jouw klant kan je ontwerp duidelijker worden als je een tekening kan laten zien in 3D. Aan de hand van een plattegrond ga je een perspectief maken. Klik hier voor meer informatie. Deze cursus wordt aangeboden door het HMC. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je 10% korting. Ben jij geïnteresseerd in deze cursus/training? Meld je dan aan door het digitale aanmeldingsformulier in te vullen. Vermeld bij het veld ‘Opmerkingen’ duidelijk het INretail lidnummer en de firma naam. 

936
Van gastheer tot gunfactor (HMC)

De rol van de verkoper is belangrijker dan ooit. De klant verandert, oriënteert zich anders, is veeleisend en besteedt minder. Hij zoekt inspiratie en wil als koning behandeld worden. Hoe zorg jij als verkoper ervoor dat je iedere klant op de juiste manier benadert? De e-learning ‘van Gastheer tot gunfactor’ zijn korte, online modules van 10 tot 15 minuten die je volgt wanneer het jou uitkomt. Na de 25 modules heb je veel kennis vergaard, inspiratie opgedaan en ben jij als verkoper op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen. Voor meer informatie over deze e-learning, kun je mailen naar info@hmccursusentraining.nl. Deze online modules kun je volgen voor € 30,-. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je 10% korting.

INretail

920
De Keukenwiki (INretail)

Deze kennisbank bevat onafhankelijke en actuele productinformatie op het gebied van keukens, die zowel beginnende als ervaren keukenadviseurs de kans biedt zichzelf deskundiger te maken. Zodra je de informatie uit deze Wikipedia voldoende hebt doorgenomen, bieden ze je de mogelijkheid om een toets af te leggen waarvoor een certificaat behaald kan worden. Klik hier voor meer informatie. Deze opleiding wordt aangeboden door INretail. 

1764
Gratis e-Academy, voor e-commerce professionals (Thuiswinkel.org)

De e-learnings, ontwikkeld door Thuiswinkel.org, zijn bestemd voor startende en gevorderde e-commerce professionals op hbo-niveau die hun vakkennis verder willen aanscherpen en verbreden. De e-learnings zijn ontwikkeld in samenwerking met topexperts uit de markt binnen diverse e-commerce disciplines.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn o.a. de Customer Journey, SEO, Data Analyse, Conversion Rate Optimization (CRO), e-Category Management, e-Commerce Wet- en Regelgeving, Managing Traffic, Cross & Upsell en Content. De e-learnings duren 30-40 minuten, en kun je afronden met een kennistoets. Als je slaagt ontvang je tevens een persoonlijk certificaat in je profiel.

Wil jij jouw e-commerce skills verder ontwikkelen? Maak dan nu gratis een account aan op https://mijn.e-academycampus.nl/#/login volg de eerste e-learning CRO, en blijf op de hoogte van nieuwe cursussen.    

Shopology

1673
5 stappen naar een succesvolle klantrelatie (Shopology)

De meeste verkooptrainingen zijn gericht op een eenmalige succesvolle transactie en zorgen niet dat het klantcontact een klantrelatie wordt. In de Shopology trainingen worden beide aspecten behandeld. Naast het leren van verkooptechnieken en het geven van concrete handvatten behandelen wij manieren om verwachtingen te overtreffen. Uitleg over; hoe een klant te verrassen en hoe deze recht in het hart te raken. Tijdens de training leren wij deelnemers ambassadeurs worden. Ambassadeurs zorgen voor trouwe, loyale klanten die FANS worden. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je 10% korting.

Kijk hier voor meer informatie

NCVB Bedrijfsopleidingen

1699
Bedrijfsopleiding Verkoper MBO niveau 2 (NCVB Bedrijfsopleidingen)

Als Verkoper ben je het visitekaartje van een winkel of product. Je hebt veel contact met klanten. Je kunt klanten correct te woord staan, een product verkopen en het product afrekenen. Je zorgt dat de klant een goede indruk krijgt van de winkel. Dat doe je door de winkel schoon te houden en artikelen op een aantrekkelijke manier te presenteren. Ook het ontvangen en opslaan van goederen behoort tot je taken. Jij zorgt dat alles in de winkel goed verloopt en stelt klanten tevreden. Je leert tijdens de opleiding veel over alle onderdelen van de detailhandel. Denk bijvoorbeeld aan de goederenontvangst en opslag, het verzorgen van de winkelinrichting en het helpen van de klant.  
Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap zijn ook onderdeel van de opleiding.

Als je via jouw werkgever een NCVB bedrijfsopleiding mag gaan volgen, is dat een mooie kans!
De opleiding is korter dan bij een ROC, je volgt deze met collega’s op je werk.
Kijk hier voor meer informatie.

1700
Bedrijfsopleiding Eerste Verkoper MBO niveau 3 (NCVB Bedrijfsopleidingen)

Als Eerste verkoper ben je het visitekaartje van de winkel en geeft je leiding aan een aantal verkopers op jouw afdeling van de winkel. Je motiveert je medewerkers, zorgt voor een prettige werksfeer en controleert medewerkers bij het uitvoeren van het werk. Ook voer je zelf een aantal verkooptaken uit. Je voert verkoopgesprekken en zorgt voor het afhandelen van klachten. Daarbij zorg je ervoor dat de winkel er schoon uitziet en de werksfeer prettig is. 
Je leert tijdens de opleiding om leiding te geven aan een (kleine) afdeling. Ook leer je veel over het voeren van verkoopgesprekken, afhandelen van klachten en aansturen van collega’s bij de verkoop en kassahandelingen. Bovendien leer je meer over het ontvangen en opslaan van goederen en het aansturen van collega’s bij dit proces.   
Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap zijn ook onderdeel van de opleiding. 

Als je via jouw werkgever een NCVB bedrijfsopleiding mag gaan volgen, is dat een mooie kans!
De opleiding is korter dan bij een ROC, je volgt deze met collega’s op je werk.
Kijk hier voor meer informatie.

1701
Bedrijfsopleiding Manager Retail/Handel MBO niveau 4 (NCVB Bedrijfsopleidingen)

Als manager retail bewaak je het imago van jouw filiaal. Je zorgt er bijvoorbeeld voor dat de winkel aantrekkelijk is ingericht. Ook ben je verantwoordelijk voor de omzet. Je probeert dus de juiste keuzes te maken met de beschikbare budgetten om een zo'n hoog mogelijke omzet te realiseren. Je geeft leiding aan de medewerkers en zorgt ervoor dat ze gemotiveerd zijn en de klanten servicegericht helpen. Als het druk is, spring je zelf even bij. Je hebt oog en oor voor de wensen van je klanten én van je medewerkers. 
Je leert om het organisatiebeleid (op personeel, financieel en commercieel gebied) uit te voeren, de voorraadregistratie bij te houden en de goederenstroom te beheren. Je leert om verkoopactiviteiten te begeleiden en verkoopafhandeling te coördineren. Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap zijn ook onderdeel van de opleiding. 

Als je via jouw werkgever een NCVB bedrijfsopleiding mag gaan volgen, is dat een mooie kans!
De opleiding is korter dan bij een ROC, je volgt deze met collega’s op je werk.
Kijk hier voor meer informatie.

1702
Bedrijfsopleiding Verkoopspecialist MBO niveau 3 (NCVB Bedrijfsopleidingen)

Als verkoopspecialist werk je in een winkel. Je hebt te maken met allerlei kanten van het verkoopvak. Je houdt je voornamelijk bezig met de verkoop en het verbeteren van het verkoopproces. Je geeft niet alleen advies aan klanten, maar ook aan collega’s. Je houdt de winkel op orde en zorgt voor een aantrekkelijke presentatie van artikelen. Het is ook belangrijk dat je alle trends en ontwikkelingen volgt. 
Je leert tijdens de opleiding over de ontvangst en opslag van goederen en het begeleiden van collega’s hierbij. Ook leer je over het verkopen, adviseren en verlenen van service. Bovendien komen het afhandelen en/of leiden van kassatransacties en optimaliseren van verkoop en assortiment aan bod.   
Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap zijn ook onderdeel van de opleiding. 

Als je via jouw werkgever een NCVB bedrijfsopleiding mag gaan volgen, is dat een mooie kans!
De opleiding is korter dan bij een ROC, je volgt deze met collega’s op je werk.
Kijk hier voor meer informatie.

1703
Logistiek Medewerker MBO niveau 2 (NCVB Bedrijfsopleidingen)

Als Logistiek medewerker heb je een veelzijdige baan. Je kunt werkzaam zijn bij verschillende bedrijven zoals productiebedrijven, distributie- en transportbedrijven, logistieke dienstverleners en ga zo maar door. 
Alle werkzaamheden zijn erop gericht om de goederenstroom binnen en buiten een bedrijf zo goed mogelijk te laten verlopen.  
Aan de ene kant ben je in de weer met pallets, heftrucks en goederen. Aan de andere kant voer je administratie, controleert afleverbonnen en tekent af voor ontvangst van goederen. 
Ben je niet bang om de handen uit de mouwen te steken? Kun je verantwoord omgaan met de goederen van iemand anders? Dan is dit beroep echt iets voor jou. Je leert over ontvangst en opslag van goederen. Ook orderproductie & expeditie is een onderdeel van de opleiding. Dit betekent dat je leert over het verzamelen, verzendklaar maken en laden van goederen. Daarnaast leer je over voorraadbeheer; zowel het voorraadsysteem als inventariseren komen aan bod. 
Nederlands, rekenen en loopbaan en burgerschap zijn ook onderdeel van de opleiding. 

Als je via jouw werkgever een NCVB bedrijfsopleiding mag gaan volgen, is dat een mooie kans!
De opleiding is korter dan bij een ROC, je volgt deze met collega’s op je werk.
Kijk hier voor meer informatie.

1704
Logistiek Teamleider MBO niveau 3 (NCVB Bedrijfsopleidingen)

Als Logistiek teamleider houdt je je bezig met het logistieke proces in een magazijn, waarbij je zelf ook logistieke taken uitvoert. Je organiseert, plant en verdeelt werkzaamheden van medewerkers. Ook begeleid en controleer je de uitvoering van deze werkzaamheden. Daarnaast voer je zelf magazijnwerkzaamheden uit en heb je contact met chauffeurs die goederen komen halen en brengen.  
Als je het leuk vindt er samen met collega’s voor te zorgen dat de goederenstroom optimaal verloopt en je kunt leiding geven aan een kleine groep mensen, dan is deze opleiding echt iets voor jou. Je leert om het logistieke proces te coördineren en verbeteren. Deze onderwerpen komen onder andere aan bod binnen de thema’s ontvangst en opslag, orderproductie & expeditie, voorraadbeheer en inzet van mensen en middelen.  
Verder komen Nederlands, rekenen en loopbaan en burgerschap in de opleiding aan bod. 

Als je via jouw werkgever een NCVB bedrijfsopleiding mag gaan volgen, is dat een mooie kans!
De opleiding is korter dan bij een ROC, je volgt deze met collega’s op je werk.
Kijk hier voor meer informatie.

1705
Logistiek Supervisor MBO niveau 4 (NCVB Bedrijfsopleidingen)

Als Logistiek supervisor werk je in een leidinggevende functie in een magazijn van een logistiek bedrijf. Je stuurt dus andere medewerkers aan, je voert overleg over hun roosters en beslist over diensten die ze draaien. Ook het organiseren van de inkomende en uitgaande goederenstroom is jouw verantwoordelijkheid. Als je samen met je collega’s ervoor wilt zorgen dat de goederenstroom binnen een magazijn optimaal verloopt en je wilt leiding geven aan een afdelingen binnen een magazijn, dan is deze opleiding echt iets voor jou. 
Je leert hoe je beleid moet uitvoeren en hoe je het logistieke proces moet aansturen. Ook komen onderwerpen zoals personeelsbeleid en hoe om te gaan met zakelijke en externe contacten aan bod.  
Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap zijn ook onderdeel van de opleiding. 

Als je via jouw werkgever een NCVB bedrijfsopleiding mag gaan volgen, is dat een mooie kans!
De opleiding is korter dan bij een ROC, je volgt deze met collega’s op je werk.
Kijk hier voor meer informatie.

SODA Veiligheidstrainingen

1715
Veiligheidstraining (voor (assistent-)managers) (SODA Veiligheidstraingingen)

De Veiligheidstraining bereidt jou voor op agressief gedrag en calamiteiten zoals winkeldiefstal of een overval. Hoe gebruik je camera’s en detectiepoortjes het meest effectief en hoe bewaar je maximale veiligheid voor betrokkenen? Je leert ook om medewerkers op te vangen na grensoverschrijdend gedrag en adequate maatregelen te treffen na een overval.

Het uitvoeren van de training neemt twee dagdelen in beslag met een groepsgrootte van maximaal 15 deelnemers. Op locatie en inclusief acteur. Voor leden van INretail bedraagt de training €2450,- en niet-leden €2600,- (excl. reiskosten). 
Klik hier voor meer informatie.

1716
Veiligheidstraining Light (voor medewerkers) (SODA Veiligheidstraingingen)

De Veiligheidstraining Light geeft dagelijkse veiligheidstips, zoals het omgaan met agressie, het beperken van overvalrisico, omgaan met de dreiging van publicatie op sociale media, het herkennen van afwijkend klantgedraging en het adequaat voeren van verkoopgesprekken. 

De maximale groepsgrootte is 15 deelnemers, de praktijktraining duurt 3 uur. De training kan worden gegeven op locatie naar keuze. De training wordt gegeven met een acteur. Voor leden van INretail bedraagt de training €1425,- en niet-leden €1550,- (excl. reiskosten). 

Klik hier voor meer informatie.