06 sep
“Dit werk, dit ís het gewoon!”

“Dit werk, dit ís het gewoon!”

Het leven van Benice Kouwenberg (26) veranderde volledig toen ze langs een uithangbord bij Home Stock liep met een oproep voor nieuwe medewerkers. Er volgde een ‘kei-leuk’ sollicitatiegesprek en een happy loopbaan. Ze vertelt over haar vrolijke verkooptactiek en haar zwak voor klanten op leeftijd.

Klanten op leeftijd?

Benice licht toe: “Ja, klopt! Ik vind het bijzonder dat een hippe winkel als Home Stock behalve jonge mensen ook de oudere doelgroep aantrekt. Niet denigrerend bedoeld, maar ik vind ouderen gewoon heel aandoenlijk. Ze hebben zo veel wijsheid! Mijn collega’s sturen ze graag mijn kant op, merk ik, haha…”

Onder de mensen

Benice: “Interieur heeft altijd aan mij ‘geknaagd’. Vandaar mijn opleiding voor binnenhuisarchitectuur. Toch heb ik nooit de behoefte gehad om voor mezelf te beginnen. Met een eigen onderneming zit je veel achter de computer, terwijl ik me gewoon het liefst continu onder de mensen bevind. Dat geeft zo veel energie! Sinds ik hier werk – nu 2,5 jaar - weet ik: dit ís het gewoon! Een leuke verkoper maakt het verschil – het is nota bene de reden voor klanten om terug te komen.”

Eindhoven tot Haarlem

Benice: “Ik draai ook weleens mee op één van de andere zes locaties van Home Stock. Heel interessant om mee te maken, want het publiek verschilt enorm. In het zuiden moet je wat meer je best doen om artikelen te verkopen dan bijvoorbeeld in Haarlem, waar klanten soms letterlijk in de rij staan om een bank af te rekenen. Dat lijkt gunstig, maar komt ook doordat we in Eindhoven wat meer de tijd nemen voor stylingadviezen. Want dat is waar de klant nu behoefte aan heeft. Weet je, op interieurgebied kan op dit momenteel bijna alles. Dat maakt het juist zo lastig. Want hoe creëer je een eenheid? Ik vind het fijn dat we daar als winkel ondersteunend in zijn.”

Paars met paars

“Ik denk dat ik een vrolijke, maar wel een hele eerlijke winkelmedewerker ben. Volgens mij is dat de kracht van een goede verkoper. Laatst wilde een klant bijvoorbeeld alles in het paars; paarse bank, paarse muur, paars kleed… Dan probeer ik daar wel mijn oprechte mening over te geven. ‘Wat dacht je van paars met okergeel?’ Maar uiteindelijk moet de klant zelf kiezen, natuurlijk!”

Vaker dan je vriend

“Het is interessant om onderdeel te zijn van een groeiend bedrijf zoals Home Stock. Als er ergens moet worden verbouwd, zijn we met alle ‘Home Stockkers’ in de weer met kwasten en hamers. Mijn collega’s zijn zo belangrijk voor me! Ik kan echt op ze bouwen. En dat is maar goed ook, want ik zie ze zelfs vaker dan mijn vriend, haha.”

Manager

“Er heerst hier een heel open cultuur over toekomstdromen”, vertelt Benice. “We praten veel met elkaar over onze lange termijndoelen. Wat die van mij zijn? Uiteindelijk zou ik wel graag voor een functie als manager willen gaan. Wie weet!”