24 dec
“Ik ben een wandelende meubelencyclopedie”

“Ik ben een wandelende meubelencyclopedie”

Joost Bouwens (26) vind je als verkoper in zijn natuurlijke habitat MisterDesign. Hij is naar eigen zeggen een ‘ware meubelfreak en wandelende meubelencyclopedie’: “Je hebt mensen die gek zijn op auto’s of boten, ik heb dat met meubels. Noem mij een ontwerp en ik zeg je de maker en zijn verhaal.” 

Meubels & mensen

“Vijf jaar geleden studeerde ik af in vormgeving aan het SintLucas. Tijdens mijn studententijd verdiende ik bij als verkoper. Dat was eigenlijk al van jongs af aan ‘mijn ding’. Ik vind het heerlijk om de hele dag door in contact te zijn met mensen. Na mijn studie was een combinatie van verkoop en mijn passie voor meubels dan ook vanzelfsprekend. Ik startte in een interieurzaak in Breda. Daar deed ik de standaardverkoop, maar ik wilde meer. Ik reageerde op een vacature bij MisterDesign en vond mijn droombaan. Hier werk ik inmiddels al weer 3,5 jaar.”

Verassingselement 

“Bij MisterDesign werken we met het hele team iedere dag aan het mooier en beter maken van onze winkel. Samen denken we na over de inkoop en de opstelling. Alles om de klant te verrassen en hem te laten denken; wauw, zo kan mijn huis er dus ook uitzien! Ieder teamlid neemt hier een aantal merken onder zijn hoede. Die verzorgen we dan tot in detail.”

Op pad met het team

“Om de nieuwste trends bij te benen en continue door te leren, bezoeken we met ons hele verkoopteam ieder jaar een paar grote beurzen en fabrieken. Dankzij de kennis die ik daar opdoe, krijg ik feeling met een merk. Ik leer hoe, waarom en door wie een meubel ontworpen is. Dat breng ik dan vervolgens vol enthousiasme over aan mijn klanten. Zo kan ik hen naast vorm ook meerwaarde bieden; een product met een verhaal.”

Kunst 

“In mijn vak help ik mensen aan een droom, waarmee ze vaak twintig jaar vooruit kunnen. Ik maak mensen niet blij met een bank of tafel, maar met een stukje kunst, want dat zijn meubels voor mij. In deze branche ben ik dan ook nog lang niet uitgekeken. Een volgende carrièrestap zie ik binnen MisterDesign in het mede bepalen van de collecties. Dankzij trainingen en kennis van collega’s zie ik die droom binnenkort hopelijk uitkomen."