14 mrt
Dit zijn de beste interieuradviseurs van Nederland

Dit zijn de beste interieuradviseurs van Nederland

Het was een spannend moment voor ambitieuze jonge interieurstudenten. Op 8 en 9 maart 2019 werd de beste interieuradviseur van Nederland gekozen. Twaalf mbo-studenten van diverse opleidingsinstituten in Nederland waren genomineerd en gingen twee dagen lang de strijd met elkaar aan.

Meer stylisten dan adviseurs

Jawel, jong talent dat onze huizen in de toekomst een stukje mooier wil maken? Dat mag worden gestimuleerd. Studenten die interieuradviseur willen worden – dus met inhoudelijke kennis van meubilair - zijn bijvoorbeeld een stuk schaarser dan studenten die interieurstylist willen worden – en dus vooral een woning decoreren. Een interieuradviseur bedenkt nieuwe indelingen voor interieurs. Dit kan van alles zijn: een woonkamer, een restaurant, een winkel of een stand.  Dat is een extra reden om kersverse adviseurs in de dop in de spotlight te zetten!

Urban street style

De 12 studenten kregen de opdracht om een ontwerpadvies te maken voor een ontmoetingspunt op een (muziek)festival. Daarbij moest in het ontwerp in ieder geval een zitgelegenheid, een kinderspeelplaats en een podium verwerkt worden. De opdrachtgever was een evenementenbureau, dat gespecialiseerd is in kleine en grotere meerdaagse festivals. Het thema van de opdracht was urban street style.

Wedstrijd

De wedstrijd voor beste interieuradviseur werd georganiseerd door een samenwerking van het Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam, WorldSkills Netherlands en Woonmall Alexandrium.

En de winnaars zijn…

  • Plek 1: Ruben Blom – Deltion College Zwolle
  • Plek 2: Roos Vollebregt – Hout & Meubileringscollege Rotterdam
  • Plek 3: Sanne van Silfhout – Rijn IJssel Arnhem 

Werk in de Winkel feliciteert dit jonge talent en de bijbehorende mbo-scholen van harte met deze overwinning!