17 aug
Kinderkamer

Kinderkamer

Door Jasmin Hoffschlag

Je kinderkamer is je eerste eigen plek. De plek om je fantasie de vrije loop te laten, naar hartenlust te spelen en veilig in slaap te vallen, maar ook om te leren en te dromen over later. De kinderkamer is zo ongeveer de meest multifunctionele kamer in huis. Kies voor een goede basis en je kunt jaren vooruit.

Rolgordijnen in combinatie en lange gordijnen van bece®

Raamdecoratie op een kinderkamer
Kinderen zijn dol op kleur! Aan raamdecoratie in de kinderkamer mag je dus best een kleurtje geven. Tegenwoordig vind je verduisterende rol- en dupligordijnen in uiteenlopende tinten, van rustige pastels tot hippe vergrijsde tinten en opvallende prints. Door de verduisterende en licht weerkaatsende kwaliteiten blijft het lekker koel en langer donker. Kies je voor de babykamer voor een uni kleur? Als ze iets ouder worden voeg je er mooie lange gordijnen toe. Hiermee creëer je weer een heel andere sfeer in de kamer zonder dat het rolgordijn vervangen moet worden.

Voor kinderen van alle leeftijden: vinylvloeren van Novilon

Vloeren om op de spelen
Tekenen, schilderen, Lego, blokkendoos, skateboard, of voetbal. Naar mijn idee moet spelen in huis geen probleem zijn. Kies dus voor een vloer die ook tegen een stootje kan. Neem bijvoorbeeld een pvc vloer van Tarkett of een vinylvloeren van Novilon. Deze zijn ideaal voor een relaxed familiehuis. De vloeren zijn vlekbestendig en geluiddempend, wat handig is met jonge spelende kinderen. Maar ook voor als muziek liefhebbende tieners. Op deze vloer kun je met een gerust hart kinderen van alle leeftijden, op los laten!

College collectie van ESTAhome

Behang maakt het af
Met bijzondere behangmotieven is het nog gemakkelijker om te laten zien van wie de kamer is. Je kunt kiezen voor een rustig motief of juist voor net even wat anders. De nieuwe collectie van ESTAhome is hier een mooi voorbeeld van. Deze is een tikkeltje vintage en beïnvloedt door Amerikaanse sportemblemen, typografie, Old school ruitpatronen en houten sportvloeren. Behang voor kids die liever actief bezig zijn dan stil op hun kamer zitten.

Toepasbaarheid op de winkelvloer
Als je de ruimte hebt in je showroom dan kun je de verschillende leeftijdsfases met meerdere kinderkamers tonen. Heb je niet die luxe? Wees dan creatief en gebruik foto’s om te laten zien hoe dezelfde kamer omgetoverd kan worden naar een tienerkamer.


Jasmin HoffschlagJasmin Hoffschlag van interieurstudio Lifedsign is interieurontwerper en lifestyle redacteur voor werkeninwonen.nl. Zij gaat voor jou op zoek naar de laatste trends, wooninspiratie en opvallende nieuwe woonproducten.