Wat je moet weten over werken in de woonbranche

Wanneer je werkt in de woonbranche zijn er verschillende thema’s relevant om alles uit jouw werksituatie te halen. Bij Werk in de Winkel hebben we alle belangrijke informatie verzameld. Zo heb jij een volledig overzicht waar je alles vindt wat je zoekt! Werk jij in de woonbranche of wil jij werken in de woonbranche? Sluit je aan bij Werk in de winkel.

Platform voor retail medewerkers

Werk in de Winkel is een platform voor professionals die zich graag willen werken of al werkzaam zijn in de woonbranche. Wij helpen jou zicht te krijgen op jouw huidige en toekomstige situatie binnen de retail. Wat zijn je doorgroeimogelijkheden? Wat zijn jouw rechten en plichten als werknemer? Wat moet je doen voor een goed pensioen? Wij geven je graag een antwoord op al dit soort vragen.

De informatie op Werk in de Winkel is in verschillende thema’s onder te verdelen. Deze thema’s kunnen belangrijk zijn in jouw huidige situatie, maar ze kunnen ook belangrijk zijn voor de toekomst. Zorg dat je goed voorbereid bent op alle situaties.

Wat zijn jouw rechten en plichten?

Als werknemer heb je natuurlijk plichten tegenover jouw werkgever, maar jouw werkgever mag niet zomaar eisen stellen. Jij hebt als werknemer ook rechten waar jouw werkgever aan moet voldoen. Deze rechten en plichten staan vastgesteld in de CAO wonen, ook wel de CAO Retail non food. Hierbij kan je denken aan regelingen omtrent ontslag, arbeidsduur, verlof en vakantiedagen. In de CAO woonbranche vind je precies wat je rechten zijn als medewerker in de retail. Zo voorkom je ruzies of onduidelijkheden, wanneer je te maken krijgt met ziekte of zwangerschapsverlof op moet nemen. Zorg ervoor dat je de CAO detailhandel 2018 doorneemt, zodat je altijd op de hoogte bent van de actuele regelingen en afspraken.

Voorkom problemen en haal het beste uit jouw werksituatie door te weten waar je wel of geen recht op heb. Bekijk ook onze pagina over rechten en plichten retailmedewerkers.

Bijblijven in jouw vakgebied met een retail opleiding

Er verandert veel in de woonbranche. Er zijn elk jaar weer nieuwe trends. Om jouw klanten goed te kunnen blijven helpen is het belangrijk dat je bijblijft in jouw vak.  Daarnaast kun je ook opleidingen volgen om nieuwe vaardigheden te leren en zo jouw loopbaan in eigen handen te nemen. Door bij te leren kun je doorgroeien of een volgende stap zetten in jouw carrière. Bekijk meer over inspiratie wonen.

Wil jij je doorontwikkelen in de woonbranche of sta je nog aan het begin van je carrière en ben je aan het twijfelen over je vervolgopleiding? Er zijn verschillende retail opleidingen die je gewoon naast je werk volgt. Hierin leer je onder andere klantgericht te werk te gaan en carrière te maken. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat je klanten inspiratie voor stijlvol wonen opdoen? Als je jezelf nog meer vaardigheden aan wilt leren, kies je voor een HBO of MBO opleiding wonen met een BBL-opleiding ga je meestal 1 dag per week naar school en doe je in de overige tijd ervaring op in een leerbaan. Daarnaast zijn er nog tal van andere HBO of MBO studies die je opleiden tot vakbekwaam winkelmedewerker. Op Werk in de Winkel leer je meer over de trends, wooninspiratie en opleidingsmogelijkheden. 

Tips en tricks voor je functioneringsgesprek

Nadat je je sollicitatiegesprek hebt gehad, gaat alles toch eigenlijk gewoon zijn gangetje? Je doet er wat van je gevraagd wordt en krijgt je salaris. Nee, zo gaat dat in de praktijk niet. Om de zoveel tijd vindt er een functioneringsgesprek plaats tussen jou en je werkgever. Het is belangrijk om je hier goed op voor te bereiden, zodat je tijdens het gesprek een goed beeld kan vormen van je sterke en zwakke punten. Wij geven je graag tips voor je functioneringsgesprek, zodat je precies weet wat je kunt verwachten. Bekijk alle tips voor je functioneringsgesprek.

Werken in de woonbranche: informatie voor nu en later

Wanneer je werkt in de woonbranche kun je gebruik maken van verschillende voordelen. Zo hebben we bij Werk in de Winkel de mogelijkheid om voordeel op verzekeringen te krijgen. Bovendien bouw je met jouw werk een pensioen op. Zorg ervoor dat je weet wat jij opbouwt en wanneer jouw pensioen verandert. Ontdek de verschillende voordelen voor nu en later: Werken in de woonbranche vergt diverse vaardigheden. Zo spelen klantvriendelijkheid en vakkennis een belangrijke rol in de functie van winkel medewerker. Werk in de Winkel biedt een digitaal platform voor winkel medewerkers waar je informatie op kan doen over allerlei belangrijke zaken omtrent werken in wonen: van pensioenregelingen tot salarissen en van opleidingen tot tips en tricks. Voor een succesvolle carrière schakel je Werk in de Winkel in voor loopbaanbegeleiding in de woonbranche.

Staat het antwoord op jouw vraag nog niet op onze website? Neem contact op met Werk in de Winkel; wij helpen je graag!