25/04/2024 | Leestijd 3 minuten

Tip: maak geen cv, maar een skillspaspoort. Wat dat is? Dat lees je hier…

Stuur jij nog een cv met het solliciteren? Dat kan ook anders. Maak liever een ‘skillspaspoort’. Daarin staan niet alleen je school- en werkervaring, maar ook je vaardigheden en talenten, oftewel skills. Maar hoe maak je een ‘skillspaspoort’? Goed nieuws: Youfit@retail heeft een actie met coaches die jou hier gratis bij kunnen helpen. Het aantal plekken voor persoonlijk advies is beperkt dus wees er snel bij!

Tip: maak geen cv, maar een skillspaspoort. Wat dat is? Dat lees je hier…

Wat is een skillspaspoort?

In een standaard cv staan je opleiding en je werkervaring. Maar je speciale talenten en vaardigheden zijn minstens zo belangrijk. Misschien heb jij wel heel veel doorzettingsvermogen, ben je super klantgericht of kun je goed inspelen op veranderingen.  Dat zijn belangrijke kwaliteiten in een baan, die in het skillspaspoort komen te staan. Hier zie je een voorbeeld van zo’n skillspaspoort.

Elke skill telt mee

Met het skillspaspoort kun je jouw skillvergelijken met banen en functies binnen de detailhandel. Het kan ook handig zijn in een functioneringsgesprek, zodat je beter kunt laten zien, wat jij allemaal kunt. Skills waarvan je het niet direct verwacht, kunnen dan toch ineens van pas komen. Zo vertelt Sharon (43) over haar skillspaspoort: "Tijdens een gesprek met mijn leidinggevende vertelde ik dat ik thuis graag creatief bezig ben. De week erop vroeg hij of ik wat moois van de etalage wilde maken, want de nieuwe items waren binnen. Daar had ik zelf nooit over nagedacht, maar het was zó leuk om te doen. Vanaf dat moment hoort dit bij mijn werk."

Dus doe jij één van deze beroepen...?

Je maakt kans op één van de 30 gratis plekken voor een sessie met een skillspaspoort-coach als je momenteel werkzaam bent in de detailhandel in een van de volgende functies:

  • Verkoper
  • Kassamedewerker
  • Medewerker goederenverwerking
  • Bezorger
  • Eerste verkoper
  • Online klantadviseur
  • Online orderverwerker
  • Online beleidsadviseur
  • Of afdelingsmanager/filiaalmanager

Hoe werkt het?

Aanmelden voor één van de 30 gratis coachingsessies van Youfit@retail kan hier. Ben je een van de ‘lucky’ kandidaten? Dan ontvang je een inlogcode een beveiligde omgeving, waarin je contact hebt met jouw coach. Het contact verloopt via Microsoft Teams of - indien mogelijk en wenselijk - op locatie. De uitslag van de test komt niet terecht bij jouw werkgever (mocht je je daar zorgen over maken).

Meer weten?

Werk jij voor een winkel of webshop en wil je weten wat je ‘later’ wilt worden? Of hoe je je werk nóg leuker maakt? Of moet je misschien helaas op zoek naar een andere baan en weet je het even niet meer zo goed? Check dan de website van Youfit@retail, want hier staan veel gratis tips en tricks.

Meer info